EcoTools četkice za šminkanje (Starter Set) – recenzija

I još jedan tekst o alatkama za šminkanje je na redu – ovog puta reč je o EcoTools četkicama. Ecotools je možda najpoznatija vegan kompanija koja pravi razne alate za negu lica i šminkanje drogerijskog ranga. U sortimanu nude četke i češljeve za kosu, sunđere i četke za lice i telo, rukavice, čarape, beauty blendere, a zatim i četkice za šminkanje (pojedinačno i u setovima).

EcoTools Starter Set

Ovaj set sastoji se iz 5 različitih četkica i jednog nesesera. Naručila sam ga jer mislim da je uvek korisno imati te neke osnovne četkice, za nanošenje proizvoda koji se često koriste. Starter set mi se dopao jer je bio povoljan, a i zato što već imam gomilu EcoTools proizvoda (ne samo njihove četkice za šminkanje) i nikad nisam bila razočarana.
eco tools starter set cetkice za sminkanje.jpg
Sve četkice su čvrste, izrađene od bambusa dok je prelaz između drške napravljen od recikliranog aluminijuma. Na svakoj je ispisana njena svrha. Karton u kome četkice dolaze je takođe napravljen od recikliranog papira. Sve četkice su cruelty-free.
Napominjem samo da je ovaj set u međuvremenu neznatno izmenjen, ali o tome čitajte u nastavku teksta.
ecotools six piece starter set četkica za šminkanje.jpg

Powder/Blush brush

Ova četkica koristi se za nanošenje praškastih/kamenih pudera i rumenila.Glava joj je krupnija i oblo sečena. Po obliku i osećaju dosta podseća na RT Multi-task četku. Može se koristiti i za setovanje regije ispod očiju. Jako je mekana, nežna po kožu, a opet dovoljno precizna i najčešće je koristim za nanošenje rumenila. Ovo mi je jedan od favorita iz seta.
ecotools six piece starter set blush brush.jpg

Concealer brush

Kao što joj ime kaže, ova četkica služi za nanošenje korektora. Ja je često koristim za nanošenje prajmera za senku, jer mi njena ravna površina savršeno odgovara za utapkavanje ovog proizvoda na kapak.  Kao i ostale četkice za korektor, i ova ima veoma gusto pakovana vlakna. Vrlo često je koristim, takođe mi je favorit.
ecotools starter set concealer brush

Full shadow brush

Ovo je četkica za nanošenje senke. Nije previše razbarušena, naprotiv – dosta podseća na četkicu za korektor, pa se ne može koristiti za blendanje. Može se ipak koristiti za preciznu definiciju (ako radite cut crease recimo), za pakovanje proizvoda (ako nanosite šimeraste/šljokičave senke preko korektora) ili za oivičavanje oka tj. za šminkanje donjeg kapka. Ja je najčešće koristim upravo za senke koje imaju specifičnu teksturu – šljokice, šimer i slično, jer njena ravna površina omogućava da se takve senke ravnomerno nanesu.
ecotools starter set eye shadow brush.jpg

Angled Eyeliner brush

Sledeća je koso sečena četkica koja služi za nanošenje ajlajnera, ali se može koristiti i za popunjavanje obrva. Dosta je tanka i veoma precizna, a ja sam je gotovo uvek koristila samo za obrve. U novoj verziji, ona nosi naziv Angled Liner, drška joj je deblja i malo kraća, dok je glava četkice gušća, samim tim i manje precizna, pa mislim da joj je primarna namena popunjavanje obrva.
ecotools six piece starter set eyeliner brush.jpg

Lash & Brow Groomer / Spoolie

Četkica za obrve je u novoj verziji Starter seta izmenjena – to je spoolie odnosno četkica koja se može koristiti za češljanje obrva ili trepavica. U starijoj verziji, koju vidite na fotografiji, Lash & Brow groomer ima dva nastavka – češljić od plastike, i malu četku od gusto raspoređenih vlakana. Oba nastavka se mogu koristiti i za obrve i za trepavice. Generalno, preferiram spoolie četke u odnosu na ove četkice sa češljićima (uvek su mi delovale nepraktično, a i mislim da su zupci generalno predugački), pa ovaj Lash & Brow groomer nisam tako često koristila.
ecotools starter set cetkica za obrve i trepavice.jpg
Posedujem i taj nov spoolie koji sam dobila u sklopu EcoTools Brow Shaping duo seta. Moram da kažem da mi se baš dopada, vlakna su mu baš čvrsta i rade odličan posao kada je o oblikovanju obrva reč. Tako da mislim da je nova verzija Starter seta bolja, baš zato što se dobija Spoolie umesto Lash & Brow Groomera.

Šesti deo ovog seta je neseser na preklapanje, izrađen od tekstila. Dovoljno je veliki da, pored četkica iz ovog seta, u njega smestite i par manjih komada šminke. Ovaj neseser nije nešto što često koristim, ali je sasvim ok za putovanja.
ecotools neseser starter set.jpg

EcoTools Starter Set: Informacije & utisci

Kao što sam pomenula, moj set predstavlja stariju verziju, a odnedavno je dostupna i nova verzija EcoTools Starter seta. Što se sadržaja tiče, jedina suštinska razlika je u tome što je četkica za obrve/trepavice zamenjena Spoolie četkicom a to je, po meni, zapravo i dobra zamena. Postoje i druge, manje primetne razlike, kao što je boja četkica (svetlije su u novoj verziji, a aluminijum je srebrn umesto braon) i redizajnirana Liner četkica.
ecotools set cetkica za sminkanje.jpg
U svakom slučaju, mislim da ste na dobitku ako naručite ovaj set, zato što ćete dobiti 5 četkica koje ćete sigurno koristiti, i koje su pritom zahvalne za upotrebu, mekane, precizne i lako se čiste. Smatram takođe da je ovaj set lepa ideja za poklon nekoj dragoj ženskoj osobi koja voli ulepšavanje i opremu za šminkanje. 😊
Naručila sam ovaj set sa Vitacost sajta, cena mu je bila 11 dolara (oko 1100 dinara). Ova cena je po mom mišljenju jako povoljna, jedna četkica (ako neseser ne računamo) izađe nešto više od 200 dinara. Nova verzija Starter seta dostupna je na zvaničnom EcoTools sajtu, a može se naručiti i sa nekih domaćih sajtova – Kozmo je jedan od njh.
Primetila sam da EcoTools u svom asortimanu ima još jedan sličan set, a radi se o Start The Day Beautifully setu. On se sastoji iz 5 četkica i kutije za odlaganje. Tri četkice su iste/slične ovima iz seta o kom sam vam pisala danas (Blush, Angled Liner, Blurring brush), a dodate su četkica za blendanje senke i kosa četka za podlogu. Možete ga pogledati na iHerb sajtu ili na domaćem RealTechniques Srbija.


Ostale EcoTools recenzije >>> KLIK
Sve četkice za šminkanje >>> KLIK

 

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s