E.L.F. Essential Holiday paleta senki

Mogu slobodno da kažem da je paleta, kojoj sam se najviše radovala nakon poslednje iHerb kupovine, opravdala i nadmašila sva moja očekivanja. Veliki izbor boja, odlična postojanost i raznovrsni finiši ovih senki su me oduševili, a sada možete da pročitate moje utiske.

elf holiday palette 2Ovu paletu sam naručila sa iHerb sajta, i platila sam je nešto manje od 900 dinara (7.80 $). Detaljnije o samoj kupovini sam pisala ovde. Uz senke se dobija i dvostrani aplikator koji je prilično nekvalitetan – moj se raspao već posle jednog pranja. Paleta dolazi u čvrstom, plastičnom pakovanju koje je u sklopu originalne kutije osigurano dodatnom plastikom.
Same senke su malih dimenzija, međutim sasvim dovoljne veličine za četkicu bilo kog tipa. Nisam imala problem sa mrvicama pilikom nanošenja, čime sam prilično zadovoljna.
Sve senke su veoma postojane, uz podrazumevano korišćenje prajmera za kapke. Koristila sam većinu boja iz palete i ni sa jednom mi se nije desilo da izbledi na očima, što smatram veoma pozitivnim.
Nakon formalnosti, vreme je za swatch-eve. 🙂

Prvi red

U prvom redu Essential Holiday palete nalaze se senke prirodnih, mahom zemljanih tonova. Postoje svega dve senke u ovom redu koje su mat (premda im završnica nije klasična, kao kod drugih mat senki), dok su ostale sasvim netipične teksture.
1 2 3 4 5 6 7 8 (1)1112

(1) – Boja se kreće između narandžaste i koralno roze. Ima zlatan odsjaj, poput hajlajtera, i on dominira. Naneta na kapak u manjoj meri neće doći do izražaja, ali će se šimer iz nje primećivati. Može se nadograđivati, a tekstura joj je nešto između kremaste i penaste. Ne mrvi se pri nanošenju.
(2) – Ova boja je gotovo ista kao boja prve senke, ali zbog toga što je mat (i nema zlatnih čestica) taj koralni ton je u potpunosti vidljiv. Ipak, finiš joj je malo drugačiji – asocira na satenske senke. Odličan izbor za prelaznu senku i ja je vrlo često koristim.
(3) – Treća senka je bledo roze boje, a ima suptilan srebrni odsjaj. Tekstura predstavlja mešavinu prve dve, dakle nešto između kremaste/penaste i satenske senke.
(4) – Izuzetno nežna lila boja, sivog podtona. Biserni sjaj je veoma primetan, a sama senka nije previše pigmentovana.
(5) – Boja ove senke neodoljivo asocira na mešavinu prve i druge senke, ali nema prejakog odsjaja. Satenska senka sa blagim bisernim odsjajem.
(6) – Šestica je najklasičnija bež boja sa mat završnicom. Odlična je za osnovnu boju ili setovanje prajmera na kapcima. Uklapa se uz sve boje kože i ima neutralan podton. Izuzetno lako se blenduje.
(7) – Ova senka svetlo sive boje je nekako zalutala među neutralne tonove. Ima suptilan srebrni odsjaj i hladan, plavičast podton. Spada u senke koje sam najmanje koristila u ovoj paleti jer mi se boja jednostavno ne dopada.
(8) – Bela, mat senka, pogodna za baznu boju ili za setovanje prajmera. Nešto slabije pigmentacije ali se lako nadograđuje. Često je koristim jer je odlična za formiranje kontrasta.
1a

Drugi red

Drugi red palete kombinuje autentične i neutralne boje. Različitih su nivoa pigmentacije, a većina ostvaruje pun potencijal boje ako se nanose vlažnom četkicom. Zbog bisernog sjaja koji preovladava, najčešće ih koristim samo za naglašavanje.
9 10 11 12 13 14 15 16 (1)2221
(9) – Nežna, bleda nijansa roze boje sa narandžastim podtonom i blagim šimerom zlatne boje. Mešavine satenske i kremaste senke, srednje jake pigmentacije.
(10) – Jako čudna senka – u pitanju je bronzana osnova sa jakim, zlatnim odsjajem. Veoma pigmentovana pa ukoliko se ne povede računa, vrlo lako se može preterati.
(11) Vedra zelena boja koja nadograđivanjem dobija na intenzitetu, te se graniči sa drečavo zelenom. U pitanju je satenska senka sa izuzetno blagim, zlatnim odsjajem.
(12) – Izuzetno bogate pigmentacije i penaste strukture, ova senka zlatne boje je visoko pigmentovana. Dobra je za detalje u uglovima oka,a preporučljivo je nanošenje vlažnom četkicom.
(13) – Ovu senku često koristim, a u pitanju je senka tamno braon boje sa suptilnim zlatnim sjajem. Veoma postojana i laka za nadograđivanje.
(14) – Nežna ljubičasta boja, hladnog, plavog podtona i srebrnog odsjaja. Potrebno je više senke da bi se dobila odgovarajuća boja.
(15) – Senka vrlo slabe pigmentacije, svetlo roze nijanse, hladnog podtona. Satenske je teksture, daje biserni odsjaj i dobra je za naglašavanje unutrašnjeg ugla oka, za šta je najčešće koristim.
(16) –  Tamno siva senka sa vidljivim, srebrnim šljokicama. Iako je nijansa zanimljiva, nisam je puno upotrebljavala.
2aa

Treći red

Ovaj segment palete rezervisan je za nešto tamnije tonove, različitih nijansi i završnica. Ove senke koristim kada sam raspoložena za nešto ekstravagantniji izgled. 🙂
9 10 11 12 13 14 15 163231
(17) – Ova senka je u neku ruku mešavine desetke i trinaestice. Miks bakarne i braon boje, satenskog finiša. Jako lepa nijansa za osnovu izgleda.
(18) – Iako odaje utisak veoma pigmentovane senke, broj osamnaest je slabo pigmentovana ljubičasta senka. Tek se upotrebom vlažne četkice dobija jača boja, koja i dalje ne liči na onu u paleti. Hladnog je podtona i ima biserni sjaj.
(19)Maslinasto zelene boje, ova senka je od mene dobila naziv – zmijska. 🙂 Ima zlatan odsjaj i visok stepen pigmentacije. Odliča za smeđooke.
(20) – Predivna nijansa i jedan od mojih favorita palete. Tirkizna boja (preovladava zeleni podton), satenske teksture. Odličan vid osveženja izgleda.
(21) – Jako slična prethodnoj, kod ove senke evidentniji je plavi podton. Iste je teksture i nešto jače pigmentacije, savršena za leto.
(22) – Bogata, crvena boja narandžastog podtona. Izuzetno pigmentovana i veoma postojana.
(23) – Tamno ljubičasta boja sa zlatnim odsjajem koji nije previše izražen. Srednje jake pigmentacije, jako dobar izbor za osobe smeđih očiju.
(24) – Satenska senka, tamne, morsko plave boje. Iako ima nešto bisernog odsjaja, on je jako suptilan  pa se na kapcima ni ne vidi. Ima srednje jaku pigmentaciju i u kombinaciji sa braon i bež senkama iz ove palete daje raznolike mogućnosti za eksperimentisanje.
3a

Četvrti red

Najtamnije senke zauzimaju poslednji red Essential Holiday palete. Većina ima mat finiš i dobru pigmentaciju. Vrlo lepo se kombinuju sa vedrijim bojama iz palete, a pojedine senke zbog specifične kombinacije boja i podtonova, mogu predstavljati i okosnicu eye make up-a.
cetvrti4241
(25) – Senka tamno braon boje, sa plavim podtonom koji daje utisak satenske teksture, iako je u pitanju mat senka. Bogata boja, dovoljan je jedan premaz za postizanje boje kakvu senka ima u paleti.
(26) – Klasična siva, hladna senka, nešto slabije pigmentacije i mat finiša.
(27) Smaragdnozelena boja sa finim, srebrnim šljokicama. Poseduje mat finiš i slabu pigmentaciju, međutim lako se nadograđuje. Volim ovu nijansu jer lepo ističe moje oči (koje su braon boje).
(28) – Ova tamno siva senka ima slabu pigmentaciju i mat finiš. Više slojeva je potrebno za dobijanje prave boje. Generalno, nisam ljubitelj ovakvih nijansi.
(29) – Verovatno moja omiljena boja u paleti, a zovem je sirena senka. 🙂 Naime, ova boja menja odsjaj u zavisnosti od ugla pod kojim svetlost na nju pada, poput riblje krljušti, pa tako on može biti ljubičast, plav i (najčešće) zelen. Tekstura je mešavina satenske i kremaste, a da bi bila postojana preporučljivo je koristiti masniji proizvod kao podlogu – nešto poput grožđane masti.
(30) – Izuzetno tamno ljubičasta sa sićušnim srebrnim šljokicama. Prilično dobro pigmentovana međutim više slojeva čini da ona izgleda braon.
(31) – Crna satenska senka sa tamnim, zelenim šljokicama. Odlučna za smokey eyes ili samo zamagljivanje ajlajnera. Moj favorit kada sam u žurbi.
(32) – Jako slična prethodnoj, a jedino se razlikuju po boji šljokica, koje su u ovom slučaju tamno plave. Vrlo postojana i pigmentovana senka.
4a

Opšti utisak

Ja sam izuzetno zadovoljna ovom paletom, posebno zato što sam kupovinom okušala sreću jer se ne može pronaći puno recenzija E.L.F. senki. Koristim je svakondevno i najviše mi se dopada to što pruža visok stepen slobode odnosno, nema nikakvih ograničenja – potrebno je samo par četkica i malo mašte. S obzirom na to da joj je cena sasvim pristojna, da su senke kvalitetne i vrlo postojane, kao i da je izrada same palete odlična, mislim da je ovo bila sjajna investicija.
1 2 3 4 5 6 7 8
Sudeći po tome kako su se trenutno udubile, najviše sam koristila senke pod brojevima: 2, 6, 8, 9, 15, 17, 20, 25, 31. Titulu najzanimljivije senke nosi broj 29, a iza nje dolaze 23 i 21.
elf holiday palette
Sa ovom paletom može se postići neutralan, sveden izgled, idealan  za svakodnevne poslovne aktivnosti, ali se lako dostižu i neke slobodnije kombinacije. Mešavina finiša i tonova, kao i različite tekture i nijanse ovih senki otvaraju nebrojene mogućnosti. Ova paleta je idealna za početnike, ali i one koji žele malo više da eksperimentišu sa izgledom.

Očekujem nov paket u kom će se naći još jedna E.L.F. paleta, pa ako vas interesuje kako će se ona pokazati, pratite blog. 🙂

2 thoughts on “E.L.F. Essential Holiday paleta senki

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s